Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Οι πολιτικοί θα πρέπει να είναι "τρελοκομεία". Διαβάστε γιατί.


Ήταν μια φορά ένας "σαλταρισμένος" από τα προβλήματα χωρικός ο οποίος ανέβηκε πάνω σε μία κολόνα της Δ.Ε.Η . Μαζεύτηκαν γείτονες φίλοι και περαστικοί, τον παρακαλούσαν να κατέβει αλλά αυτός δεν κατέβαινε και έδειχνε αποφασισμένος.

Ξαφνικά έρχεται ένας γείτονας με ένα τσεκούρι και κάνει τάχα πως κόβει την κολόνα, και του φωνάζει οτι άμα δεν κατεβεί αμέσως, θα την κόψει. Ο ήρωας μας με απάθεια αδιαφορεί.  Ώσπου έρχεται ο τρελός του χωριού με ένα ξυράφι και "κρίτσι-κρίτσι" ξεκινάει να κόβει την κολόνα. Με τρεις σβέλτες κινήσεις κατεβαίνει κάτω!

 Απορημένος ο κόσμος τον ρωτά να μάθει για ποιό λόγo ενώ ο υγιής ψυχικά δεν τον έπεισε να κατέβει, στην θέα του τρελού  κατέβηκε αμέσως.
Η απάντηση του ήταν ότι ο "λογικός" δεν θα την έκοβε την κολόνα όσο και αν μπλόφαρε, ενώ ο τρελός έστω με το ξυραφάκι είναι ικανός να την κόψει.

Στην παγκόσμια σκακιέρα όπου οι σύγχρονοι διπλωμάτες και υπηρεσίες ισχυρών κυβερνήσεων έχουν μελετήσει διεξοδικά όλες τις πιθανές κινήσεις, προβλέψιμοι μετριοπαθείς και υποτακτικοί  πολιτικοί είναι βούτυρο στο ψωμί τους.

Στην εσωτερική πολιτική η μάχη με τα συμφέροντα δεν μπορεί να κερδηθεί με πολιτικούς που είναι προβλέψιμοι και αναμενόμενοι. Οι μαφίες είναι πιο οργανωμένες και διαθέτουν όλα τα όπλα. Όταν όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.
Ο αιφνιδιασμός είναι όπλο στα χέρι τον πολιτικών. Και το να είναι ένας πολιτικός δυνητικά ικανός να πράξει τα πάντα, αυτό είναι εμπόδιο στις προβλέψεις των εχθρών .

Πες ότι είσαι Τούρκος και κάνεις μια τσάρκα (με πολεμικά πλοία) στο Σούνιο. Ξέρεις οτι θα το ανεχτούν και δεν θα κουνηθεί κανείς, εκέι άλλωστε ποντάρεις. Για σκέψου να ήταν ο... Αλέφαντος πρωθυπουργός. Θα το σκεφτείς 15 φορές παραπάνω πριν κάνεις την μπλόφα σου.
Γι' αυτο ο πολιτικός πρέπει να είναι και λίγο τρελοκομείο.
Απλοική σκέψη, δε λέω...