Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΤΑ CD ΠΗΔΑΝΕ . ΕΣΕΙΣ?

credits to :Ξαδερφη Μαρια!

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Ολοι οι γάμοι είναι ίδιοι!


Το σάββατο θα παω σε ενα γαμο. Παντρευεται ο Τακης με την Σουλα.Θα φορεσω το κουστουμι μου -ελπιζω να μην βρωμαει ναφθαλινη- και θα παμε νωρις στην εκκλησια(λεμε τωρα, καμια μερα θα κανω ντου στην τουαλετα να δω τι κανει τοσες ωρες η γυναικα μου και παντα αργουμε) . Εκει θα δουμε γνωστους που εχουμε καιρο να δουμε και θα κανουμε ταχα πως χαιρομαστε που τους βλεπουμε ,και οτι "αντε να κανονισουμε κανα καφε" , οχι οτι θα τον κανονισουμε τελικα , αλλα ετσι "να'χουμε να λεμε " , θα τους ξαναδουμε στον επομενο γαμο ή βαφτιση , ετσι που πηραν φορα ολοι και γεννοβολανε οσο μεγαλωνει η κριση. Μη παραξενευτει κανεις για το τελευταιο. Ποιοι γεννοβολανε , οι Αμερικανοι οι Αυστραλοι οι Σουηδοι? Οοοοχι! Κατι Πακιστανοι κατι Αφρικανοι κατι Ελληνες (απο δω και περα τουλαχιστον ,που θα μας φαει η φτωχεια).

Θα κανουμε λοιπον πηγαδακια , οι αντρες θα κοιταμε ο ενας την γυναικα του αλλου, οι γυναικες θα κοιτανε η μια την αλλη , (γενικα εμας κανεις δε μας κοιταει , τι σκατα το φοραω το κουστουμι , και με βερμουδα και σαμπώ να πηγαινα κανεις δε θα το προσεχε), θα συμφωνουμε οτι η νυφη ειναι πολυ ομορφη, η οποια λογικα θα ειναι μπλιαχ! Μα καλα ποιος μαλακας εβγαλε οτι ταχα οι νυφες ειναι παντα ωραιες ? Χαλια ειναι , οσο ωραιες και να ειναι στα κανονικα τους. Ειναι σα να παιρνεις ενα ωραιο καινουργιο αυτοκινητο και απο την χαρα σου ,να το στολιζεις με σκατολοιδια , αλουμινενιες ταπες καυσιμου, αυτοκολητα , κορδελες, αρκουδακια λουτρινα , ενα cd να κρεμεται απο τον καθρεφτη, κλπ,τεσπα , καπως ετσι....!
Βεβαια αδικα κατηγορω τις νυφες , αφου οι καλεσμενες συχνα ειναι χειροτερες. Την προηγουμενη μπορει να ειναι σε καμπινγκ στην Σαμοθρακη ,αξυριστη και αλουστη μισο μηνα, αλλα στον γαμο θα βαλει μια απιθανη τουαλετα "εποχης" συνοδευομενη απο διαφορα λούσα (αξέσοριζ) και το μαλλι ενα εξισου απιθανο πολυπλοκο πραμα. Κατι με πολλα layers , μπουκλες εδω, τοστιερες εκει, λαχανο, ντοματα, κουνουπιδι, κλπ κλπ (ναι το ομολογω , κρυφακουω οταν μιλανε οι γκομενες για μαλλια) .

Μετα την...σεμνη τελετη (ο Τακης ειναι καλο παιδι αλλα λιγο ποζεράς, μπορει να σκασει μυτη στην εκκλησια με κανα ελικοπτερο και η νυφη με διαστημοπλοιο , αν και ειναι λιγο βλαχακος και καλα θα κανει να ερθει με την φρεζα), θα την κοπανησω ταχιστα για το μαγαζι του γλεντιου , γιατι θα με εχει κοψει η λορδα.
Θα παμε στο μαγαζι το οποιο θα ειναι τιγκα στην γυψοσανιδα , και θα φαμε ορεκτικο κρεπα, σπανακοπιτακι, κυριως πιάτο φιλετο με σχημα, υφη και γευση σολας, αλλα επειδη ειμαι μεγαλο λιμαρι , θα το φαω και μπορει να φαω και κανενα απο τους διπλα. Μετα θα αρχισουμε το μπουρου μπουρου και θα κοιταμε τα ρολογια , ταχα μου οτι βιαζομαστε να δουμε την εισοδο του ζευγαριου , στην πραγματικοτοτητα ομως κοιταμε ποση ωρα εμεινε να φυγουμε μια που φαγαμε κιολας...!
Ο Τακης -ειπαμε ειναι μεγαλο ποζερι - οταν θα κανει την εισοδο μπορει να μπει με κωλοτουμπες , ή ερποντας οπως οι λοκατζηδες, και η Σουλα μπορει να κανει αυτο το κολπο με τις βεργες και τα πιατα που κανουν στα κινεζικα τσιρκο, μια που θα εχει βαλει τρεις στρωσεις μεικ-απ και θα μοιαζει με γκεισα..!
Μετα θα χορεψουν ενα εκνευριστικο τραγουδι της Σελιν Ντιον ή ακομη χειροτερα το "ολα σε σενα τα βρηκα" του Πλουταρχου, και μεις θα τους κοιταζουμε "και καλα" με κατανυξη και ρομαντισμο. Εγω επειδη ειμαι σοβαρο αντρακι και δε κανω τετοια αδερφιστικα , θα βρω ευκαιρια να καθαρισω κανενα δοντι με τις οδοντογλυφιδες , μπορει να κανω και μπαλακια τις ακαθαρσιες της μυτης μου , δε ξερω θα δω, ολοι θα κοιταζουν το ζευγος να γελοιοποιειται στην "πιο ευτυχισμενη μερα της ζωης τους" . Αλλη μαλακια και αυτη η εκφραση , αλλα βαριεμαι να το αναλυσω.

Μετα αρχιζει το show !!! Θα χορευουν με το ζορι ποζαροντας σε καμερες και φωτογραφους για τουλαχιστον μιση ωρα και μετα μεχρι να αναψει το κεφι θα χορευουμε ολοι αμηχανα, γιατι εχεις δεν εχεις ορεξη δεν ειναι σωστο να μη ρίξεις ενα συρτο, ενα τσαμικο, μια μπαιντουσκα, στον γαμο του Τακη ! Τι θα πει η Σουλα? Ωσπου σιγα, σιγα , αβιαστα και φυσιολογικα ερχεται η ωρα της ζεμπεκιας. Ολοι την υποψιαζονται, ολοι την μυριζονται, ενας ομως ειναι απολυτα σιγουρος και καραδοκει καθισμενος σε μια γωνιτσα. Ο Γιαννης!!! Δε τρωει , δε τραγουδαει βαϊ δε πινει, δε γλενταει ! (που λεει και το δημοτικο ασμα).Περιμενει σεμνα και ταπεινα την ζεμπεκια του, αλλωστε την παρηγγειλε, κατι τετοια δεν τα αφηνεις στην τυχη. Και μολις φυσικα ακουστει η εισαγωγη, εκτοξευεται με κορμι ισιο σαν κλαρινο, διαλαλωντας με την γλωσσα του σωματος με απολυτη σαφηνεια "ΜΗ ΧΟΡΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ" . Ο Γιαννης ειναι φίλος χρονια και τον εχουμε απολαυσει σε πολλες ζεμπεκιες.
Θα κανει τις γνωστες φιγουρες, αυτην με το ποτηρι, αυτην με τα γονατα στο πατωμα και το κεφαλι πισω να κοιταει τον κοσμο αναποδα, θα γινουν ολοι οι δυνατοι συνδυασμοι αναμεσα στις θεσεις των δυο ποδιων, και επειδη εχει σουξε παντα οταν χορευει , θα του χτυπανε παλαμακια ολοι, μα ολοι.!Μεχρι και η κυρια στην τουαλετα που μαζευει τα ψιλα. Θα χτυπαω κι εγω παλαμακια γιατι ειμαι μεγαλη κοτα και δε χορευω ζεμπεκια, αλλα αν χτυπησω παλαμακια με λιγο στυλ, καθάρισα. Παίρνω και αυτο το βλεμμα το "αϊντααα", το "ιέλα Γιαννάακηηηη" στο οποιο πρεπει να εχεις το τσιγαρο μονιμα στο στομα, λιγο στα πλαγια! Ειναι λιγο δυσκολο να αναπνευσεις ετσι γιατι σνιφαρεις καπνο απο την μυτη, αλλα χαλαλι., Το χω, το χω ! Ειμαι μεγαλειωδης οταν το κανω!

Ηθελα να γραψω και για την φαση "ντισκο", την φαση "λατιν", την φαση "να χορεψει ο 105 ετων παππους την νυφη , ολοι στην ακρη", και πολλες αλλες φασεις, αλλα "δεν περιγραφω αλλο" γιατι τωρα με την κριση και εκμεταλλευομενος την συγκυρια της συλληψης των τρομοκρατων, το χω ριξει στο λαθρεμποριο οπλων και εκρηκτικων και ξυπναω νωρις .
Καληνυχτα!


Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Αφορμη για ανέκδοτο...


Ρε τον αχιλλεα!
Σαν να βλέπω τον εαυτο μου πριν αρκετα χρονια.Ετσι ημουν κι εγω , ονειροπολος αφελης και ευκολοπιστος αλλα και δημιουργικος και γεματος καινουργιες ιδεες. Μεταξυ μας ημουν μεγαλο ουφο.Τον Χαρδαβέλα τον ετρωγα για πρωινο.
Μου ελεγε σημερα οτι το παγκοσμιο ενεργειακο προβλημα μπορει ευκολα να λυθει με μονιμους μαγνητες. Με κινητηρες δηλαδη που κινουνται αέναα, χωρις την αναγκη για καυσιμα ή οποιαδηποτε αλλη μορφη ενεργειας που να διατηρει την περιστροφικη κινηση. Την τεχνολογια αυτη ομως την πολεμουν τα συμφεροντα των εταιρειων που κερδιζουν απο τα παραδοσιακα καυσιμα, και την αποκρύπτουν κατοχυρώνοντας πατεντες και απειλώντας καθε επιστημονα που ασχολειται σοβαρα.
Παρ'ολη την λαγνεία μου για θεωριες συνωμοσιας (πχ οταν ειδα ενα βιντεο στο youtube πιστεψα κι εγω προσωρινα οτι η αμερικανοι δεν πηγαν στο φεγγαρι) κρατησα ουδετερη σταση στην συζητηση , αλλα με κεντρισε η τελικη ατακα του φιλου μου: "Θα δειτε! Σε 200 χρονια απο τωρα οταν θα εχει τελειωσει το πετρελαιο θα βγει αναγκαστικα αυτη η τεχνολογια και θα σωθει η ανθρωποτητα"
Μου φανηκε πολυ αστειο .Αυτη η ιστορια με τους μαγνητες δεν ειναι καινουργια .Βασιζεται σε πολυ low budget ιδεα-υλοποιηση και εχει απασχολησει επιστημονες και μη εδω και πολλες δεκαετιες και βασιζεται σε τοσο απλη θεωρια που πραγματικα ειναι πολυ αστειο να σκεφτεται κανεις οτι μετα απο 300 χρονια (100 πριν , και 200 μετα τόσο δεν κανει?) θα πουν οι επιστημονες: "Ρε σεις γιατι δε βαζουμε μαγνητες να την βγαζουμε και τζαμπα ..?".
Μου θυμισε το παρακατω ανεκδοτο , που ενω δεν ειναι ξεκαρδιστικο , το κωλοφχαριστιέμαι οταν ταιριαζει να διηγηθω ενα ανεκδοτο οταν ταιριαζει με την κουβεντα, και να την παραβάλω σαν ενας νεος τζιζας κραϊστ!
ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ:
Ηταν ο Γιωρικας και (ποιος αλλος) ο Κωστικας , και ειχαν απο ενα σκυλακι.
-Και τωρα Γιωρικα πως θα τα ξεχωριζουμε ποιο ειναι δικο μου και ποιο δικο σου?
-Ε, σιγα το πραμα. Θα κοψω την ουρα εγω στο δικο μου και θα εχω εγω το κολοβό κι εσυ το αλλο.
Ετσι και εγινε και ολα μια χαρα , ωσπου μια μερα μαλλωνουν τα σκυλακια και μετα απο ενα δαγκωμα κοβεται και η ουρα του αλλου σκυλιου.
- Τωρα? Τι θα κανουμε?
- Ε , ενταξει δεν τρεχει τιποτα , θα κοψω εγω το ενα ποδι και θα εχω εγω αυτο με τα 3 ποδια κι εσυ αυτο με τα 4.
- Α καλη ιδεα.
Μετα απο λιγες μερες ξαναμαλωνουν τα σκυλια και εμεινε και το αλλο με 3 ποδια και ετσι κοψαν ακομη ενα ποδι, και για να μην τα πολυλογώ , μετα απο αλλεπαληλα μαλωματα κοπηκαν ολα τα ποδια των σκυλων.
-Τωρα ? Τωρα τι θα κανουμε, ρωταει ο Γιωρικας.
-Χμ , το βρηκα ! Θα παρω εγω το ασπρο κι εσυ το μαυρο!

μπλιαχ!