Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Διπλό Τηλέραμα


Με ρωτησε ο Νασος στο facebook με αφορμη ενα βαρετο μου σχολιο σε ενα βαρετο του σχολιο σε μια βαρετη φωτογραφια, για ποιο λογο το Διπλο Τηλεραμα το ελεγαν "διπλο".
Λοιπον ακουστε την αχρηστη πληροφορια της ημερας. Το τηλεραμα ηταν παναρχαιο , βγηκε λιγα χρονια μετα την "ραδιοτηλεοραση" και ηταν ενα μικρο ευτελες εντυπο με ασπρομαυρη εκτυπωση και ελαχιστες εικονες, σχεδον σαν τις εκτυπωσεις του Γουτεμβεργιου ενα πραμα. Και μετα μια μερα αλλαξε και εγινε ντεμεκ "διπλο"(απεκτησε μερικες σελιδες παραπανω ) και απεκτησε και χρωμα (κατι μπλε γραμματοσειρες, κατι Bold,να σου και κατι italic, κατι arial greek) και μερικες παραπανω φωτογραφιες, δε θυμαμαι αν ηταν εγχρωμες ή αν εγινε αργοτερα αυτο.
Το αγοραζαμε καθε σαββατο με λαχταρα. Στο χωριο ερχοταν μονο η εφημεριδα "Μακεδονια", το "τηλεραμα", η "ραδιοτηλεοραση", καρελια κασετινα, assos εξπορτ , φιλτρο, αφιλτρο, κιρέτσιλερ ,22, σαγκα , αυτα. Μια φορα ο ΚΚΕ θειος μου , με εστειλε να του παρω εναν ριζοσπαστη και κατι μοντερνα τσιγαρα και γω πηγα ο μαλακας .Ακομη πρεπει να το συζητανε και να αστειευονται μαζι μου στα καφενεία....
Η μαμα το τηλεραμα το ελεγε "προγραμμα" , "τωρα γιορτες ερχονται , να μην ξεχασουμε να παρουμε ενα προγραμα"
Θυμαμαι οτι διαβαζα τα παντα. Μα, τα παντα! Μεχρι τις συνταγες και την στηλη για την γυναικα , μη τυχων μου ρθει καμια περιοδος και δε ξερω τι να κανω.
Στις πρωτες σελιδες ειχε μια στηλη που λεγοταν "προσωπα και γεγονοτα", ο προδρομος του star channel δηλαδη σε εντυπη μορφη . Φωτογραφικο αλμπουμ διασημων της εποχης με λιγα λογια με αριθμους και επεξηγηση απο κατω . Βεβαια το star system ηταν τοσο ολιγομελες εκεινες τις εποχες που με τρια περιοδικα, τους ειχες μαθει ολους, κατι αναλογο με την φορμουλα 1 που με τρεις εκπομπες εχεις μαθει τα παντα ,traction control ,στρατηγικες πιτ στοπ, κανονισμους για λαστιχα και... καρμπυρατερ, και αρχιζεις να εχεις και "αναμνησεις" απο τις νικες του Πικε με την brabham bmw, 5 χρονια πριν γεννηθεις.
Προς το τελος ειχε την στηλη της Ροζιτας Σωκου η οποια εδινε συμβουλες (συνηθως αισθηματικες) ,σε γραμματα αναγνωστων (συνηθως αναγνωστριων) . Ελαχιστες σελιδες πριν το τέλος υπηρχε ενα δισελιδο οπου δημοσιευοταν επιθυμιες αναγνωστων σχετικες με την τιβι (την κρατικη φυσικα ) και το προγραμμα της . Πχ "παρακαλω επιθυμω να προβαλλετε ξανα την σειρα χαβαη 5-0 γιατι πολυ με αρεσε," λες και δε θα την ξαναβάζαν οι τεμπελχαναδες στην ΕΡΤ. Η αδερφη μου μαλιστα ειχε στειλει γραμμα οταν ηταν τριτη δημοτικου να αλλαξουν ωρα την "χιλιοποδαρουσα" γιατι την ωρα προβολης της ειχε ... αγγλικα. Βρηκα το γραμμα της σε ενα κουτι με σαβουρο-αναμνησεις της μαμας (πχ το τετραδιο της αντιγραφης της πρωτης δημοτικου,ο ελεγχος των αγγλικων οταν ημουν πεμπτη κλπ) , και εκλαιγα απο τα γελια.
ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Που θα βρουμε ρε καρντασια να κατεβασουμε το νεο video της τζουλιας τωρα που εκλεισαν οι gamatoi? Με εχει φαει η γυναικα μου απο την ωρα που το ειδε στο σταρ.Ειμαι σε κακο χάλι. Νιωθω ανημπορος να εξασφαλισω την τσοντα της οικογενειας μου...! Βοηθηστε με...

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

faeenamalaka pitsirikos πανουτσος

Τελευταια διαβαζω αυτον εδω
ο τυπος ειναι γαμάτος!
Βριζει ασυστολα αλλα μη σε πιασουν οι σεμνοτυφιες . ειναι γαματος.
Κομπαζει αρκετα για τα γραπτα του , αγωνιζεται αρκετα για την πατροτητα κειμενων του που καποιοι κανουν clopy paste, αλλα χαλαλι του , το αξιζει . μου την σπανε οι μετριοφρονες . Οταν κανεις κατι καλα , πρεπει να το καμαρωνεις, και να αφηνεις τις υποκρισιες.
Απολαυστικος οταν σχολιαζει ταινιες , Videogames , τους τυπους μεταλαδων, τους συμμαθητες μας απο το σχολειο. ψαξτε τα αξιζει.
Μερικοι τον κατηγορουν οτι αντιγραφει εναν αμερικανο (νομιζω) blogger. Χέστηκα. Και απλη μεταφραση να εκανε , μπραβο του, παλι θα τον διαβαζα.

Τελευταια διαβαζω λιγοτερο συχνα τον pitsiriko http://pitsirikos.blogspot.com/
γιατι ειναι πολυασχολος, γραφει κειμενα για διαφορα ΜΜΕ, εχει εκπομπη στο ραδιοφωνο του skai , και εχει γεμισει το Blog του με links που βαριεμαι να παταω, αλλα αξιζει , ειδικα τα παλιοτερα κειμενα του.

Τελος , δε χανω μερα τον απιθανο Αντωνη Πανουτσο http://contra.gr/Columns/KnockDown/index.html
Δε χρειάζεται να εισαι ποδοσφαιρόφιλος για να τον διαβασεις. Τον ειχα χασει καιρο απο το ιντερνετ απο τοτε που εγραφε στο ethnosport (αν θυμαμαι καλα) , αλλα ευτυχως τον πετυχα παλι. Ωρες ωρες θελω να του φιλησω το μυαλο! (ατακα απο την σειρα it-crowd, sometimes i wanna kiss your brain). Ειναι τρομερα εξυπνος , και "διαβασμενος" και επειδη ειναι και παππούλης ειναι και παλιος!

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Το βιβλίο ήταν καλύτερο...



Αφήστε . Ξέρω πως θα εξελιχθεί η ιστορία .Κλασσική τριλογία.Το πρωτο dvd ήταν καλό. Το δεύτερο φυσικά θα είναι κορυφαίο (έτσι γινεται συνήθως) , και τελικά το τρίτο θα είναι μάπα!
Και φυσικά στο τέλος θα συμφωνήσουμε όλοι οι κουλτουριάρηδες οτι "το βιβλίο ήταν καλύτερο"!